31.05.09

Idag bestämde sig A för att det var morgon och dags för att gå upp när klockan var o5 =/ Jag kände mig som ett vrak just då och säkerligen Björne också, men eftersom det är mors dag idag så gick han upp, tack : ) Undrar dock om han hade gått upp även om det inte hade varit mors dag, tveksamt ;)
Några timmar senare så kom de båda upp med frukost på sängen och just då kände jag mig ännu mera vrak, hes så jag knappt kunde prata, yr i huvudet och ont i magen.. men åt i alla fall lite frukost sen somnade jag om och vaknade vid 10.30 igen och då kände jag mig bättre : )
När jag vaknade gick jag in i A´s rum och vad hittar jag där om inte de båda liggandes o sova.. haha.

Nu väntar jag på att alla familjemedlemmar ska vakna så vi kan ta o åka till Plantagen, sen blir det att fortsätta slipa altan och utemöbel.. Åh det känns som vi aldrig blir klara :(

30.05.09

Varmt..

Sms-lek

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v



1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Ok, det blir bra det.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Det var en borrmaskin...

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Hur är det?

4 Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
Det låter bra!

5 Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Aldrig.

6 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Idag bjuder vi på 20kr att spela för och 100kr i insättningsbonus!

7 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Ett brev från Bokus är nu inlämnat på posten och är på väg till dig.

8 Vad vill du höra mest av allt?
Du får ta möbeln

9 Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Jag é kvar!

Design



Vill du göra om min bloggdesign? Hör av dig, jag betalar bra! Haha


29.05.09

Hä´på´rä : )

Igår höll jag på att frysa baken av mig när jag gick i en alldeles för regnsur jacka i alldeles för många timmar men idag är det helt underbart väder ju och tydligen ska det bli ännu bättre under lördag och söndag, sånt gillar vi : )

Idag ska jag vara ensam hemma hela dagen, eller ja.. hämtar A hos dagmamman vid 14-tiden men Björn ska åka o hjälpa en kompis med båten hela dagen så honom ser jag inte förrän ikväll och nu sover han, trist! Men snart börjar han på nya jobbet och då är det slut med allt nattarbete och då kommer vi få varenda kväll ihop : ) Dock kommer han ju vara borta på dagarna o jobba men det är det värt. Jag har väntat i 2 ½ år på att han ska byta jobb så det är helt lovely. 

Under helgen ska vi förhoppningsvis hinna klart med altanen, håller på att slipa upp den och det tar ju så lång tid, sen ska den oljas och efter det kommer den att bli så fin, som ny : ) Fick ju en utemöbel av min faster så den håller vi också på att slipa upp och den ska sedan målas vit (tror jag) och köpa finfina dynor till. Sen är det bara grillen som fattas ; ) Jag längtar så efter att få grilla, mumma vad gott : ) 

Nu ska jag försöka få tummen ur och göra lite hushållsarbete, eftersom jag går hemma nu så har jag tydligen blivit hemmafru, tänk inte på att jag har ont typ i hela kroppen för.. för all del, gör inte det ;)  

...

35 dagar kvar till förlossning : )



28.05.09

Neeej :( Det var fel bilder som vart räddade! Alltså är 2.5 års bilder borta. Alla bilder från när A var bebis och framåt. Känner mig riktigt nere. Varför ska man vara så efterklok?

Det känns som vi har hamnat i en riktigt ond spiral när det gäller A´s sömn. Vet inte riktigt hur vi ska göra för att hon ska somna lättare. Idag somnade hon visserligen relativt tidigt men inte utan bråk först.. Om Björne lägger henne går det dock bättre än när jag gör det, men det är inte alltid han är hemma.
Så som kvällsrutinerna ser ut idag så är det först: bolibompa - städning av lekrummet - bad - välling - saga - sammanfattning av dagen - sen nattinatt och det är då helvetet brakar lös.

Hur gör ni med nattning av era små? tips tack : )

Jag är..

glad : ) Fick nyss reda på att det gick o rädda några bilder från hårddisken. Dock vet jag inte
hur mycket det är räddat men det verkade vara en del bilder : ) Ska åka o hämta den sen.
När vi kommer hem ska jag direkt sätta mig o säkerhetskopiera bilderna.

Gör det ni också, om ni inte gjort det : )

Jag känner..

.. att fantasin flödar.. eller inte!

Veckans to do:

Imorgon Onsdag - Åka till Åmål och gratulera pappa på födelsedagen
Torsdag - Städdag, tråkigt men behövs!
Fredag -  Åker till Västerås till Björns pappa
Lördag -  Eskilstuna Zoo
Söndag -  Åker hem : )

Så, det kanske inte blir så mycket bloggande under veckan.
Ska se om tiden finns ; )

Ny pärla

Vi har köpt ny bil : )

Jag vet att jag förr alltid sa typ: "Hellre sist än saab",
men nu är jag visst ägare till en Saab 9-5 Kombi.
Ska knäppa lite bilder så ni får se : )

Åh, jag är så glad, äntligen av med skodan!

Söndag

Jaha, då har vi sålt vår bil : ) Wie

men..

.. vad är det här? Nu vräker ju regnet ner : ( Trodde det skulle vara fint väder idag.

Helgen..

.. är här, det är fint väder och jag älskar det : )

Torsdag

Hade besök av brorsans kompis igår som skulle kolla på vår kraschade hårddisk..
Han fick fram lite filer som kanske går att rädda, men det var knappt en femtedel av
allt som låg placerat på disken =/ Det värsta är att det var ca 2 år av bilder placerade
på disken. Alltså redan från när A var nyfödd. DET suger! Jag hoppas verkligen att
det går att rädda lite fler bilder än så och jag LOVAR att jag ska göra en backup direkt
på allt som går att rädda.. Jag kommer bli jäkligt ledsen om alla bilder försvinner :(






 

Magen

Tisdag

Vattengympa idag då. Kommer dit och det är bara massa magar överallt. Tar på mig min baddräkt och jag känner mig faktiskt inte så överdrivet konstig i alla fall.. Det fanns fler som såg ut som jag :) Kunde faktiskt räta lite på ryggen när jag gick ut i bassängen och handduken knöt jag inte vid brösten utan under magen, det ni!
Hur som helst, gympan gick bra men jag kände att detta inte var min grej av övning, men jag ska gå dessa 5 gånger som är kvar. Men efter det så blir det ingen mer vattengympa för min del. Tyckte det var ganska tråkigt om jag ska vara ärlig.

Har pratat med försäkringskassan idag angående min inkomst (hamnade i ett "bråk" med FK för ett tag sedan, då de ville sänka mig 100.000). De hade räknat nu och när båda mina jobb var sammanställda så fick de höja mig med 25.000 istället, alltså drygt 125.000 mer än vad de ville från början. Där fick de sig en knäpp på näsan =D Jag blev givetvis superglad. Nu kan vi köpa ny bil =)

Nä, nu ska jag gosa ner mig hos my love som ligger o sover. Puss på er!

Wow

Bloggrekord.
Det är alltid lika kul =)

Nu är jag..

.. arg, sur, ledsen, bitter.. och allt annat dumt! Vi har en extern hårddisk placerad i ett fack i datorn. Just nu verkar det som den har lagt av och där har vi ALLT sparat!! Alla bilder, dokument, filmer.. Ja rubbet helt enkelt. O nu vill inte datorn läsa den. Jag hoppas verkligen att detta löser sig.
Ge mig en ny dator, någon?

Apropå fisken som jag pratade om i förmiddags så är den återfunnen. Det var någon av de andra fiskarna som hade ätit på den, så den låg nedgrävd bland "buskarna". Igår hade någon gnagt lite på stjärtfenan men nu när vi hittade den hade någon tagit en rejäl mumsbit och halva baken på fisken bestod bara av ben.. Dumma fiskar!

Japps..

.. idag kom jag till skott och köpte mig en baddräkt. Eftersom det inte fanns speciella baddräkter till gravida var jag tvungen att gå upp i storlek för att tyget skulle räcka till runt magen. Kände mig INTE bekväm men o andra sidan så ska jag inte ut på stranden o visa mig utan bara vara med andra gravida i en varm bassäng ;)

Dagens to do:

. Äta - snart =)
. Vika in tvätt - massor!
. Plocka ur diskmaskinen
. Städa A´s lekrum
. Dammsuga
. Leta upp fisken som är försvunnen i akvariet - Kan de käka upp varandra? =S

Ps

Jag har fortfarande inte letat efter baddräkt och imorgon har jag egentligen ingen tid.. Får nog avboka bytet av rutan på bilen så jag kan ta en svängom på stan istället. Ds

Uttråkad

. Bikini eller baddräkt (Helst inget, men måste man välja så..)
. Hängmatta eller solstol
. Brunt
eller blont hår
. Shorts eller kjol
. Linne eller T-shirt
. Utsläppt eller uppsatt hår (håret är för kort för att sätta upp, tyvärr)
. Brun eller vit
. Att bada i saltvatten eller sötvatten
. Liseberg eller gröna lund
. Varmt
eller svalt på sommaren
. Soligt eller molnigt
. Hav eller sjö
. Vattenkrig eller vattenspridare
. Cola eller fanta
. Flipflopps eller ballerina
. Båt eller husvagn
. Sommar
eller vinter
. Bada från strand eller brygga
. Solbrända killar eller vita killar
. Tälta eller sova inne
. Jordgubbar eller hallon

Underbara Tens

Körde in A till dagmamman och åkte sen i ilfart till sjukgymnasten på mitt första besök. Alla dagar när jag inte har några planer kommer vi alltid i tid till dagmamman, men så fort något är planerat så är vi (läs jag) ALLTID superstressad. Hur som helst så gick det väldigt bra hos sjukgymnasten, hon visade mig lite liggställningar, övningar för att avlasta ryggen och det bästa av allt var att jag fick låna en TENS-apparat. Jag har varit rädd för en sådan förut då jag hela tiden trott att det ska göra ont, men guuuud vad skönt säger jag bara =D Detta underverk kan jag verkligen rekomendera!


Vid en TENS-behandling stimuleras hudnära nerver med en svag elektrisk ström. Elektroder fästs på huden över den kroppsdel som smärtar eller över de nerver som försörjer smärtområdet. Elektroderna kopplas via kablar till en batteridriven, bärbar stimulator som producerar en svag växelström.

Genom att aktivera beröringsnerver och/eller muskelnerver stimuleras kroppens egna smärtlindringssystem. Smärtsignalerna "filtreras" delvis bort av dessa smärtlindrande system och man upplever mindre smärta. Aktiveringen av nerverna påverkar också det icke viljemässigt styrda nervsystemet (autonoma).
Vardguiden.se

Jag ska även börja på vattengympa för gravida nästa tisdag, fick "remiss" idag. Det ska bli jätteskönt MEN ska jag behöva visa upp mig nästan naken nu??! Usch! dessutom äger jag ingen baddräkt överhuvudtaget. Måste inskaffa en i helgen, frågan är bara vart de har så pass stora? Jeje, får väl leta..


               

Jag borde..

. hänga tvätt
. slänga in en ny omgång i tvättmaskinen
. Plocka ur och i diskmaskinen

.. innan jag ska hämta A hos dagmamman, men jag är så trött =/

Att välja namn..

.. till tvåan är mycket svårare än det var att välja namn till A. Nu är det så mycket vi ska tänka på innan vi bestämmer oss. Helst av allt skulle jag vilja att namnet började på A, tycker det är fint när de börjar på samma bokstav =) Men just nu är det inte många namn som faller oss båda i smaken. Sen gillar jag egentligen inte Y-namn, men min mormors syster hette Lillie och det tycker jag är fint men i så fall med Y, alltså Lily..
Men om jag ska lita på alla som kommenterat min mage behöver vi inte engagera oss i tjejnamn så mycket då alla tror att det är en liten kille. Det var min farmors sista önskan, att jag skulle få en gosse som hon uttryckte sig =).
Hur som helst så har vi (läs jag) köpt en bok som ska hjälpa oss på traven.. Det börjar ju snart bli dags att bli överens. Det är ju bara 7 veckor kvar tills det är dags för plutten att titta ut :)

1 maj

Jag lever!

Gjorde sista dagen på jobbet idag. Känns skönt men ändå lite konstigt.
Men det ska bli skönt att få vara hemma ett tag (ungefär 1 år)

Orkar inte vara så social just nu. Så jag kommer förmodligen att
skriva lite sporadiskt här när jag känner för det..
Jag hoppas att jag återfår lusten snart.

Puss
RSS 2.0