Lördag

och fortfarande feber.. Jag vill uuuuut!

Fredag

Jag är så trött, så trött på alla sjukdomar! Förra veckan på midsommarafton fick vi ju åka in till vårdcentralen och det bekräftades att A hade streptokocker. Hon har nu ätit penecellin i en vecka (ska äta 10 dagar). Inatt har vi gått från att hon sovit hela nätter i sin egen säng till att sova i vår säng och vara vaken till o från hela natten =/ Jag var supertrött imorse och förmodligen A också. Under dagen tycker jag mig ana att A är lite varmare än vanligt så vi tar tempen och givetvis så stannar den på 39.3 :( Förbaskat också! Fröken har knappt velat äta någonting, inte heller dricka och förmodligen har hon drabbats av en virusinfektion som gett snuva, feber osv mitt i allt.. Hoppas hoppas att hon blir frisk snart! Jag hoppas också att det dröjer LÄNGE tills nästa förkylning, är trött på detta nu!

Var hos barnmorskan idag och hon kunde knappt känna huvudet men konstaterade att barnet låg väldigt lång bak och ner, alltså har det redan gått ner i förlossningskanalen. Jag har inga känningar än.. men snart kanske?

Måndag I

Tömde kameran på massa bilder så den är tom när vi ska iväg till förlossningen ; )
Orkar inte skriva nåt idag så ni får njuta av lite bilder istället..


A har lånat morfars skidglasögon ; )


Eskilstuna Zoo - A är överlycklig


Älskade A - nyvaken ; )


Mina älsklingar <3


Första doppet ; )


Maaagen ; )

Söndag I

När jag väntade A så var graviditeten ganska okomplicerad vill jag minnas. Visst var det tungt och varmt och jag hade ganska mycket vatten i fötter och ben men annars flöt det på. När jag sedan fick första värken var klockan runt 19 på kvällen. Låg i badkaret utan vatten och endast duschen på. Björne fick klocka värkarna och de var direkt mellan en och tre minuters mellanrum.. När jag sedan lyckades komma ur badet ringer jag till mamma som lite halvt hysteriskt tycker att jag ska ringa förlossningen och inte henne. Haha! Lägger mig på sängen och ringer upp förlossningen. Björn passar på att ta en snabbpizza ; ) När jag sedan pratar med barnmorskan på förlossningen tycker hon att jag kan vänta hemma en stund till eftersom jag är förstagångsföderska och att värkarna inte hållt på mer än drygt 30-40 minuter. Trots att jag hade så jäkla ont så stod jag på mig (eller det kanske var just därför jag stod på mig?) och krävde att jag skulle få komma in. Hon kunde inte neka mig sa hon men tillade att vi behövde absolut inte skynda oss.. Björne ringer sin pappa som är på OBS och handlar, han kommer direkt. Jag kan tänka mig att han bara ställde ner det att handlat och sprang ur affären ; ) Jag ber om ursäkt till Björns pappa att jag inte är så social och vill helst inte prata överhuvudtaget ; ) Han förstår!
När vi sedan kommer in till förlossningen är klockan runt 20.00 (Har lite svårt att komma ihåg exakta tider). Får ligga med CTG och inget mer görs.. När det sedan har gått ungefär en timme så ringer jag på klockan för då har jag så ont. Får då lustgas men först vill hon undersöka mig och det visar att jag är fullt öppen. Där fick barnmorskan som tyckte att vi skulle stanna hemma.. I alla fall så är A född 23.11 den kvällen. Så från första värken till att A kom upp på bröstet tog den drygt 5 timmar. Inte illa pinkat ; )

Denna graviditet då började med att lab-personalen upptäckte att jag hade för lågt värde av trombocyter i mitt blod s.k trombocytopeni. Dock var det inte så lågt att det var farligt men jag skulle ändå bli tvungen att kolla detta varje vecka och jag som avskyr att ta blodprov.. Har i alla fall blivit stucken i armen varje vecka sedan mitten av november men jag är glad att det snart är slut på eländet. Har varit mååånga veckor och många stick. Jag tycker lite synd om mig själv ; )
Har haft väldigt ont i ryggen och nu i slutet även i bäcken och blygdben under denna graviditet. Dock har jag inte varit så svullen av vatten och inte heller gått upp så mycket i vikt, vilket är skönt. Men denna graviditet har varit mycket jobbigare och besvärligare enligt mig än första. Är det då så att förlossningen blir detsamma? Alltså mycket jobbigare och besvärligare? Nä får försöka att slå bort de där tankarna. Min barnmorska tror inte att det tar så mycket längre denna gång än vad det gjorde med A, så jag hoppas att hon har rätt : )

11 dagar kvar idag men jag räknar med att jag kommer gå över tiden med några dagar. Men den som lever får se ; )




Midsommarafton

Igår upptäckte jag att A var lite röd på ena handen när jag hämtade henne från dagmamman, hon var ganska oberörd av det så jag reflekterade inte så mycket över det. Imorse när vi vaknade var handen väldigt svullen, röd och hon kliade och hade väldigt ont av det : ( Hon ville inte äta frukost, men när jag matade henne gick det bra dock ville hon helst inte använda handen själv. Ringde till 1177 (sjukvårdsrådgivningen) och de tyckte att någon skulle kolla på det och vi fick tid till Gripen vårdcentral kl. 13.00. Eftersom vi var bortbjudna till papsen idag så ringde jag och sa att vi tar med grejerna så åker vi direkt efter det.
När vi kommer till Gripen så har A även fått några utslag under ena ögat samt feber. Doktorn vill då att vi även tar ett halsprov som sedan visar att A har streptokocker. Hon var ju väldigt hostig förra helgen och har varit lite snorig men det har varit som en vanlig förkylning. Så summan av kardemumman blev att hon hade fått en infektion i handen utav ett bett av någonting som gjorde att handen svullnade upp så + streptokocker i halsen så det blev penecellin 3 gånger dagligen i 10 dagar.. När vi åkte därifrån var tempen nästan 39 grader så det var bara att vända hem igen. Det var den midsommaraftonen det ; ) Dock har vi köpt hem massa gott att grilla ikväll. Så vi myser ändå!

Hoppas att ni får det trevligt! Ta det lungt med spriten ; ) So long!

torsdag del II

1. Hur mår du idag?
Ont i kroppen - annars fint : )

2. Vilken film/serie kan du alla replikerna till?
Oj! Dirty Dancing kanske?

3. Diskar du din egen disk?
Diskmaskin såklart ; )

4. Gillar du senap?
Absolut!

5. Te eller kaffe?
Nothing

6. Äger du någon band-t-shirt?
Nä, men A äger massor som hon fått av min bror, räknas det?

7. Vilken låt beskriver ditt utseende mest?
Pass

8. Gillar du apelsiner?
Om det är december och apelsinerna är sådär söta : )

9. Hur ofta ljuger du?
Det händer väl..

10. Är du snygg idag?
Of course ; )

11. Ge eller få julklappar?
Jag tycker om att ge men även att få.. Fast bäst är nog ändå att ge tror jag.

12. Kan du vissla?
Ja!

13. Äter du kött?
Ja!

14. När har du namnsdag?
19 november - 10 december - 24 december : )

15. Vad gör du om exakt en timme?
Sover hoppas jag!

16. Favorit färg?
Varierar men just nu grön

17. Vem fick du senast SMS utav?
Monkan : )

18. Häst eller kossa?
Häst

19. Vad är du allergisk mot?
Vissa katter och pollen

20. Senaste personen som trampade på din fot?
Antagligen A

21. Kan du spela BlackJack?
Näe =/

22. Vad var det senaste du sa till någon?
God Natt

23. A, B eller C?
A såklart : )

24. Vilken svordom använder du mest?
F A N

25. Vad har du med dig in på bion?
Stor cola med två sugrör samt en mellan popcorn

26. Vilket väder är du?
Åska

27. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Förmodligen något på M

28. Nattklubb eller Pub?
Beror på sällskap och humör

29. PC eller MAC?
PC

30. Ditt vanligaste klädesplagg?
Mjukisbralls

Torsdag del I

I´m a busy woman, hinner inte.
SKA fixa allt här hemma idag då vi är bortbjudna imorgon, är så skönt att sedan komma hem till ett städat hem : )

Får se om jag hinner skriva mer i eftermiddag annars får ni ha en trevlig midsommarafton, ta det lungt med nubben ; )

Onsdag del ett

Nu är jag riktigt förbannad på blogg.se :(

Har försökt att uppdatera min blogg tre gånger och varje gång så tar det bort mitt inlägg och jag måste skriva om...

&%¤##%&/&/()()=%¤

Tisdag del två

Min graviditet - BF Tors 2 jul 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 16 jun 2009.
Din graviditet startade Fre 26 sep 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 10 okt 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 264 av 280. (94,3%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 4 fulla dagar (v37+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 2 jul 2009
Du har 16 dagar kvar till beräknad förlossning.

SPÄNNANDE : )

Tisdag del ett

.. Har inte tid!

Dagens to do

. Städa badrummet
. Plocka undan grejer som ligger överallt
. Vika in tvätt
. Träffa en arbetskompis
. Handla avslutningspresent till dagmamman
. Barnmorskan 13.15
. Avslutningsfest hos dagmamman

.. sen sova!

Måndag del ett

Jag tror inte jag nämnde det men i fredags var jag på min kusin Elins skolavslutning, hon slutade tvåan.. på lågstadiet alltså ; ) Det var spöregn och svinkallt. Jag tyckte så synd om alla barn som hade gjort sig så fina, då framförallt tjejerna som hade lockar i håret och korta ärmlösa klänningar på sig. Jag hade långbyxor och jacka och frös mig fördärvad nästan.. Lite senare på eftermiddagarna började studenterna att springa ut och detta leder ju till att jag reflekterar kring min egen student som var för alldeles för länge sen!
Det året var det så extremt varmt, solen bara gassade hela dagen, Lise i min klass höll på att få värmeslag och svimma på skolfotot och Sverige spelade VM-match (eller var det EM?) i fotboll. Jag har aldrig varit intresserad av fotboll men det året kikade jag faktiskt på alla matcher Sverige spelade. Jag stod och strök min klänning på morgonen innan champagnefrukosten och kollade på fotboll, sen lyssnade jag på matchen på radion hela vägen i bilen. Nörd, i know!
Hur som helst, studenten var en av de bästa dagarna i mitt liv, jag var så glad.. och full ; ) haha! 

 



Inatt har jag fått sova ganska bra faktiskt. A vaknade vid oo-tiden men sen så var hostan under kontroll resten av natten.. Dessutom så sov vi till nästan 9 imorse, det var ljuvligt : ) 
Det tar på krafterna att vara höggravid, ha ont i kroppen och dessutom inte få den sömn man kräver : ( Dock ska man inte ropa hej ännu. Inatt kanske kommer ett bakslag!

Söndag del ett

.. Denna natt har inte varit så mycket bättre.. Är superdupertrött : ( Sov på soffan inatt medans A och Björne låg i sängen. Det gjorde dock inte så mycket för min sömn för jag vaknade ändå varje gång A vaknade trots att de var på övervåningen. Däremot så har jag inte haft lika ont i kroppen som jag hade haft om jag legat kvar som en packad sill ; ) Jag vill verkligen ha en större säng, NU!

Lördag del ett

Jag är så trött.. A har hostat hela natten - falsk krupp liknande, haft svårt att andas o så : ( Det var längesen som jag behövde vara vaken nästan hela natten.. Dessutom ville inte hon ligga kvar i sängen imorse utan tyckte att vi skulle gå upp innan klockan passerat 6.30.

Så, jag längtar så till Björne kommer hem så jag kan få gå o lägga mig o sova ett par timmar! Mår illa.

Torsdag del två

Är det så att man inte kan sluta när man väl börjat? Har känt mig så nöjd med dessa dagars inköp men var ändå tvungen att spendera någon timme nu framför alla fina webshops som finns på nätet. Fann en del fynd där också : ) Så nu har jag shoppat ännu lite mer (säg inget till banken ehm Björn alltså)..

Nu ska jag gå från datorn. Adios

Torsdag del ett

Idag är det något bättre, även om jag känner smärta idag så är den inte lika ihållande, skarp. Skönt!

Har bränt flera tusen nu på två dagar - gud vad underbart det känns ; ) haha! Dock känns det nog inte lika underbart för min käre sambo som har fått betala hela kalaset : ) Är dock jätteglad att jag var nästan först in i butiken idag på Polarn och Pyret. Köpte den sista skaljackan och vindfleecen i A´s storlek. Nöjd! Tog mig även en sväng på MQ, de har ju stor rea där nu. Så idag har jag även handlat till mig själv.. Det tillhör inte vanligheterna.

Jag har fått en "prick" på min tunga - får det ibland och det är så störande.. Jag vet inte vad jag ska göra för att den ska försvinna.. Nåt tips?

Nä, nu ska jag nog börja packa förlossningsväskan. Köpte ju en bag igår.. Jääätte fin : )

Onsdag del två

Jag har så J***A ont så jag tror att jag håller på att avlida, milt sagt : ( Smärtar i blygdbenet och strålar neråt.. Går ganska bra när jag sitter upp men så fort jag står eller går då grinar jag nästan! Höll på att ramla ihop av smärta förut. Har läst lite på internet och en del säger att det kan vara foglossning medans en del säger att bebisen trycker på nerver när den håller på att fixera sig. Vad vet jag, ont gör det. Tror inte jag kände denna smärta när jag väntade A.. Detta är i alla fall en påminnelse om att det inte är allt för lång tid kvar, närmare bestämt 22 dagar : )

Onsdag del ett

Nu åker spenderarbyxorna på : )

Ses

o9.o6.2oo9 del tre

Både jag och Björne har fått skattepengar idag : ) Han har fått betydligt mer än mig men eftersom jag var bombsäker på att jag skulle få restskatt så är jag överlycklig för de enstaka kronorna jag fick : )

Imorgon blir det shopping med Björnes kort.. haha!

o9.o6.2oo9 del två

Vad har hänt med Lindex webshop? När de öppnade och bra länge hade de ju i princip hela sortimentet även på nätet men var inne och kollade nu och de har ju väldigt få kläder kvar =/ Jag som tyckte det var smidigt att handla på nätet : ) Är det någon som vet nåt? Jag måste nog skriva ett mail till dom och fråga..

En sak till: Snaaart börjar polarn och pyret rean =D Hoppas på stor-shopping! (mot Björns fasa.. haha)

o9.o6.2oo9

Åh vad underbart det var att bädda sängen : ) Har inte kunnat gjort det på många år då Björne har jobbat natt o alltid sovit när jag gått upp men igår började han ju på nytt jobb och jobbar numer dagtid, så då är han upp före mig.. Tänk att man kan bli glad för (så lite) att få bädda sängen ; )

Nu blir det frukost, sen iväg till och vara lite aktiv i vattengympan, sista gången idag!

o7.o6.2oo9

Hello everybody ; )

Jag har varit bortrest i helgen.. Eller ja, vi har varit i Åmål hos pappa och även en sväng hos mamsen, träffade brorsans nya tjej. En riktigt trevlig tös : ) Sov över ute i skogen inatt och begav oss förut till Svanskog och Madde, Conny och Dinah. Det var trevligt. Alldeles för sällan som vi ses :(

Nu har A äntligen somnat, det tog sin lilla stund idag. Hon var så trött men vägrade helt enkelt att sova. Däremot fick jag verkligen anstränga mig i bilen hem för att hålla henne vaken.. Men jag lyckades ; )

Björne är i Stockholmo och ser på Bruce Springsteen, hade varit trevligt o varit med.. Eller kanske inte, jag är nog för tjock för det =/ Hur som helst, jag längtar efter honom! Nu har jag annat för mig! Adios

04.06.09

Blev liksom lite tagen på sängen.. Ska jag föda snart? Kanske är det dags att börja packa BB-väskan och skriva det självklara förlossningsbrevet. Skrev ett sådant när jag väntade A och tog med mig till BB. Det var superskönt att jag skrivit ner mina tankar om förlossning när jag var klar i huvudet, under förlossningen sa jag inte så mycket men barnmorskorna läste brevet och det gick ju galant : )
Apropå BB väska, vad ska man ha med sig? Jag har typ glömt allt.. Måste nog läsa på lite på familjeliv.se. Jag måste nog faktiskt ta o införskaffa mig en ny stor väska, bäääg som man så fint säger ; ) Tror jag kastade våra, då de var trasiga lite överallt..


Och en sak till, nättrosorna som man får - Guuuud vad underbara ; )

04.06.09

Jag tror inte att jag har någonting att blogga om faktiskt. Det har inte hänt nåt speciellt och vi har inte gjort nåt annorlunda heller. Dagarna flyter på.. 

På lördag åker Björne till hufvudstaden och lämnar mig och Alicia hemma. Han ska minsann roa sig genom att gå och lyssna på Bossen, Springsteen för er som inte vet ; ) Och han kommer inte komma hem förrän söndagnatt = /

Jag måste snart ta mig i kragen och hitta på någonting. Att vara mamma är underbart men jag måste få kommunicera till någon annan än en 2 åring (B räknas inte i detta fall).. Var på jobbet en sväng idag och ville aldrig gå därifrån för det var så skönt att bara få prata! Så har du svängarna förbi Karlstad så hör gärna av dig : ) Jag träffas gärna!


Näe nu ska jag ta och äta tror jag.. Konstant hungrig - that´s me

Måste nog säga att jag saknar frisyren och färgen lite grann..

04.06.09

I love you so much right now : )


02.06.09

Att jag dödade alla spindlar som kom i min väg gav utslag tydligen, idag har det varit riktigt skönt
och jag har njutit av varenda sekund av regnet ; )

02.06.09

30 dagar kvar : )

Det närmar sig med stormsteg.. hihi

01.06.09

Ledsen att behöva säga det här men jag lääängtar verkligen efter regn ; ) Under dessa dagar som varit rekordvarmt har mina fötter svällt till det dubbla, jag har inte kunnat sova på nätterna trots fläkten på högvarv..
Visst är det skönare när det är fint väder men kan det åtminstone vara lite mindre varmt? Efter förlossningen kan gärna värmen komma tillbaka.. men inte nu! Snälla väderguden, lyssna på mig : )
RSS 2.0