Brev från Englas familj..


507373-6

Källa: svt.se

helgen..

Alicia fortsatte med feber under helgen. och i söndags så var hon så dålig, hade 40.3 i feber som vägrade ge med sig trots febernedsättande. Hon hade knappt ätit och druckit under helgen, så vi ringde sjukrådgivningen o de tyckte att vi skulle åka in akut med henne. Så det gjorde vi, kom till akuten halv 7 och när vi kom in drygt en timme senare så hade tempen stigit till 41.2 :( De proppade henne full med febernedsättande och tog massa prover. Sock visade det sig att de inte kunde hitta något "fel" på henne och vi fick åka hem strax innan 00. Då hade febern gåå ner i alla fall. Igår var hon feberfri o än så länge idag också och jag hoppas verkligen att det håller i sig, Var bra rädd där ett tag.

Idag och imorgon är jag lediig och det är lite lyx o va ledig mitt i veckan!

Tusan..

Alicia hade sovit runt 4 timmar när hon panikvaknar och skriker, Björn går in till henne och upplever att hon är skållhet, tar tempen och den visar 40.0 i feber. Vart kom den ifrån? Förra veckan var det ju lite feber men nu har hon ju varit frisk i en vecka. I alla fall, alvedon och badda pannan, febern gick ner till 38.5. Imorse när Alicia vaknade tog jag tempen igen och då hade den gått ner till 36.4, lite under normaltemp. Får se hur dagen utvecklar sig med feber. Kanske var det bara nån släng?

Idag blir det att byta däck på vår skoooda :) Sen kommer Björns syskon hem från Uppsala så vi hade väl tänkt att träffa dom också, men det beror ju självklart på hur Alicia mår.

Ah måste skryta lite ;) Igår var min lärare på prakiken och skulle ha halvtidsbedömning, Det gick superduper bra. Min handledare var med och han sa att jag redan kändes som en i personalgruppen, att det kändes som om jag hade jobbat där i 100 år för att jag var så duktig på att bemöta klienter och personal, samt ta till mig arbetsuppgifter. Han sa även massa annat som att det var synd att jag hade annat jobb i sommar annars hade jag varit en guldgruva att satsa på :) Måste erkänna att jag blir himla glad över att höra sådana saker.

Nu annat..

Utmanad..

Härmed bjuder jag på en utmaning (vilket inte händer så ofta), så varsegoda :) Jag har blivit utmanad av Anje

tre namn du går under: Malin, Hellgren och Mostra
tre saker som skrämmer dej: Duvor, Döden och Det onödiga gatuvåldet
tre saker du har på dej: Mysbyxor, linne och huvtröja
tre sanningar: Jag har ett extremt kontollbehov, jag gör hellre saker själv så jag slipper göra om det senare om det inte är så jag vill ha det. Jag saknar så många personer i mitt liv.
tre saker jag verkligen vill ha: En villa, en till bebis och ett fast jobb.
tre personer jag utmanar: Monkan, Jessie och Annica

Tisdag..

Idag när jag kom hem så stod Alicia i dörröppningen och skrek HEEEE (hej på Alicias språk). Det är alltid lika skönt att komma hem till min lillstrumpa :)

Sitter och planerar semester 2008 för fullt.
Vi har (läs jag) planerat några ställen som vi har tänkt att besöka på semestern i alla fall. Det blir ingen utlandssemester för oss i år, då vi har tänkt att åka runt här i Sverige (men kommer ändå att komma upp i ungefär samma summor med boende, mat och entre som om vi hade åkt utomlands, dock är det inte pengarna som styr. De har vi, så kosta vad det kosta vill.. nästan!) Vi väger mellan lek och buslandet i Örebro eller Äventyrsbadet i Gustavsvik, dock är det sommar och då kanske man inte vill bada inomhus så det lutar lite åt lek och buslandet faktiskt. Sedan blir det Kolmården och boende på Vildmarkshotellet precis bredvid djurparken :) Vi har även tänkt att besöka Astrid Lindgrens värld och även Gränna polkagris fabrik. Kanske blir det en tripp till Liseberg också även denna sommar, vi får se. 

Nä, nu ska jag slösurfa lite och sen hoppa i säng. Går och lägger mig alldeles för sent på kvällarna och upp tidigt, så det måste bli ändring på det, jag tycker ju om att sova!  

Måndag..

Nu har jag ändrat typsnitten temporärt, dock är jag inte supernöjd så det blir att ändra igen så småningom. Men nu ska alla kunna se mitt valda typsnitt i alla fall :)

Today then, har inte hänt så mycket egentligen. Jag och Alicia försov oss imorse, vaknade halv 8 -panik- Alicia ska lämnas halv 8 hos Ing-Britt för att jag ska hinna till jobbet (ja, jag kallar det redan jobbet) i tid. Rusade upp, fick slänga upp håret i en hästsvans då det egentligen hade behövts att tvättas men tiden fanns inte till det. Fick tillslut på både mig och Alicia kläder och iväg. Kom "bara" 18 minuter för sent. Var på min 2:a rättegång idag, intressant må jag säga. Det som var mest intressant var att se hur advokaterna verkligen försökte hitta vartenda litet hål för att "rentvå" sin klient.

Nu är det Prison Break som gäller :)

Titta här..

Om min blogg ser ut så här, så är den som den ska vara. Om den inte ser ut så måste jag göra om alla typsnitt :( Tyvärr är det nog så att den INTE ser ut så hos er. Lella skrev att den inte ser ut så hos henne och jag tror tyvärr inte att den gör det hos er andra heller, då jag laddat ner speciella font´s till bloggen. Jag som la ner så mycket tid och möda på att leta rätt fonts. Suck! Skriv gärna en rad eller två. Deppo!


image5

Fasen också..

Jag har varit hos mamsen hela dagen och gått igenom mina grejer som jag har där. Var tvungen att kika till bloggen en sväng och då upptäckte jag till min fasa att min blogg ser inte likadan ut där som den gör här hemma hos mig :( Alla typsnitt förutom headern var olik de jag har lagt in i min stilmall.. Fan!
Någon som kan förklara det för mig? Jag vet att det är lite för mycket begärt utav er o säga vad det är för typsnitt som ni ser då det antagligen inte är något av de vanligaste (om det är mina orginal ni ser). Men vi kan göra ett test: I mitt första inlägg som heter: "Nu slår jag upp portarna..", Är den rubriken på en rad eller på två?På så sätt kommer jag förmodligen kunna lista ut om jag får byta teckensnitt till något vanligare eller inte. Hoppas att ni kan hjälpa mig med det :)

Gofisen..

507373-4

Helg igen..

Jaa, hur gick det sist då? Jo, Alicia vaknade vid halv 10 utav hög feber med feberfrossa, hade himla svårt att andas :( Så jag ringde sjukvårdsupplysningen igen o fick några tips efter att jag suttit en halvtimme i kö. Om dessa tips inte hjälpte var vi tvungna att åka in akut med henne. Som tur var hjälpte det och hon somnade tillslut med mig i vår säng. Men hon vaknade flera gånger under natten och likaså jag då. Så nu har hon varit hemma torsdag, fredag med Björn. Och det går åt rätt håll i alla fall, igår var hon väldigt pigg och sprang runt, men hon har det tufft på natten då hon hostar väldigt mycket, lillfisen! Vi är väldigt förskonade egentligen, Alicia är i princip aldrig sjuk, så det är jättejobbigt när det slår till på henne.

Nu är det helg igen, Björn är iväg och gör högskoleprovet och jag ska snart ta och väcka Alicia, sen ska vi gå till Bergvik lite senare, jag är ute efter en jacka och jag vet vad jag vill ha för någon men hittar ingen =/ Eller jo, men den kostade 1500:- och det tycker jag är lite väl dyrt, ska se om det finns någon billigare variant av den.
Annars händer inte så mycket, ska väl ta o storhandla sen när Björn kommer hem i eftermiddag. Imorgon ska jag till Säffle och rensa ur "mitt" vindsförråd, kanske hittar nåt kul? :)

Vad fördriver ni helgen med?

Så trött..

Dagarna flyter på, jag går upp mellan 5.30-6.00 varje morgon och kommer hem runt 17.30. Busar med Alicia, lägger henne, umgås med Björn, han åker till jobbet och jag lägger mig för att kika lite på tv, men orkar inte hålla ögonen öppna speciellt länge. Men nu är klockan 21.15 och jag är fortfarande vaken! Men det är ju Grey´s på tvn och det kan jag juh inte missa ;-)

Alicia har antagligen ögoninflammation, så eventuellt får hon inte gå till dagmamma imorgon då det är extremt smittsamt men ringde sjukrådgivningen o de sa att vi skulle avvakta tills imorgon så det är bara att hoppas att det är lite bättre imorgon bitti.

Nej, nu börjar det igen efter reklamen. Ska skriva mer någon annan dag när jag är piggare.

Ta hand om er!

RSS 2.0